dimarts, 15 de desembre de 2009

A favor de les consultes sobiranistes del 13-D


Des de JERC – Sant Adrià de Besòs, volem estendre la nostra opinió recolzant i posicionant la nostra Secció local respecte al seguit de consultes sobiranistes que s'estenen arreu del nostre territori.

Volem felicitar en primera instància, a totes aquelles poblacions que el passat 13 de Desembre van poder exercir el seu dret a vot, en aquesta cita amb la història. Doncs, és el primer cop que es fan aquesta mena de consultes. Volem agraïr l'esforç de tanta gent per fer possible que el poble tingui veu i sigui escoltada, malgrat que a alguns no els hi agradi. Sigui quin sigui el resultat, creiem que ha guanyat la democràcia i que Catalunya s'ha dotat d'una eina perquè el poble sigui el protagonista de l'acció política.

Volem doncs, posar el debat damunt la taula a la nostra població i fem una crida a totes les entitats i associacions adrianenques a fer aquest pas endavant, a donar la veu a aquest poble i a ser capaços de convocar una consulta per les següents convocatòries tal i com estan fent: Barcelona, Girona i altres ciutats que ja han donat el sí. Hem de normalitzar el fet de preguntar la ciutadania sobre els seus interessos. A Sant Adrià, una plataforma va tenir una iniciativa pionera al proposar un referèndum per sotmetre a votació el manteniment o no de les tres xemeneies, de la mateixa manera creiem que és necessari que nosaltres com a població catalana tinguem el mateix dret que la resta a expressar com ens sentim.

JERC – Sant Adrià està disposada a col·laborar estretament per fer possible que les ciutadanes i ciutadans de Sant Adrià puguin expressar en llibertat que pensen respecte la seva identitat. Així que obrim les portes a tota mena d'aportacions al respecte, així com l'ajut necessari per a la creació d'una plataforma perquè Sant Adrià també pugui decidir.